Kook smaakvolle, waterdichte vissen in uw stoomoven

Oplossing

Vis koken in een stoomoven is even eenvoudig als lekker. Stomen houdt de vis vochtig en stevig en gaat sneller en gemakkelijker dan je zou denken.

Smaakvolle, waterdichte vis

Over het algemeen is de aanbeveling om wat lager te gaan qua temperatuur, zeker als het gaat om visfilets. Probeer de temperatuur rond de 80 ° C te houden bij het stomen van filets op volle stoom. Hoe lang vis gestoomd wordt, hangt af van de temperatuur van de oven en de kerntemperatuur van de vis. Tip van de chef is om een sonde te gebruiken zodat je de kerntemperatuur kunt volgen, deze verschillen afhankelijk van de vis.

Er is niet één van de beste visfilet om te stomen of de beste manier om vis te stomen, probeer je eigen favoriet te stomen! Een tip is om de visfilet voor het koken ergens in te wikkelen, bijv. Kool, snijbiet of zeewier. Je kunt ook proberen wat kruiden en olie toe te voegen voordat je het inpakt om nog meer smaak te krijgen.

Andere vissen

Hele vis

Bij het stomen van hele vissen gebruik je Vochtigheid Hoog of Vochtigheid Medium om te voorkomen dat de vis uit elkaar valt voordat het in de kern is gedaan.

Vis mousseline

Bij het maken van vismousselines zoals terrines of quenelles, is stoom geweldig omdat het een zachte impact heeft in vergelijking met kokend water. De mousseline heeft zo'n gevoelige textuur en met stoom valt hij niet uit elkaar of wordt hij zacht van het water.

Recept: Zeebaars in zoute korst

Ingrediënten voor twee personen

2 hele zeebaars (elk 400 gr.), 2 kg aromatisch zout

Ingrediënten voor aromatisch zout

2 kg grof zout, 1 citroen, 10 roze peperkorrels (gedroogd), 20 gr gemengde aromatische kruiden (salie, rozemarijn en tijm)

Accessoires: Emaille schaal

Serveer met een bijgerecht naar keuze, bijv. Geroosterde aardappelen en groenten

Stappen voor aromatisch zout:

Was en droog de aromatische kruiden goed en hak ze fijn.

Meng in een kom de kruiden met het gangzout, de geraspte citroen (alleen het gele deel) en de roze peperkorrels.

Plaats het mengsel op een schaal en bak het op 120 ° C in statische modus gedurende 40 minuten, laat het afkoelen.

Stappen voor zeebaars in zout:

Verwijder de vis (laat de weegschaal achter), was ze onder stromend water en droog ze goed af.

Leg een laag zout op de bodem van de schaal, leg de zeebaars en bedek ze volledig met de rest van het aromatische zout.

Kookstand: afhankelijk van uw oven (met of zonder stomen)

- Stoom 130 ° C gedurende 20 minuten Niveau: 2 of

- Vochtigheid hoog 130 ° C gedurende 20 minuten Niveau: 2

Geweldige smaak gemakkelijk gemaakt

Onze ovens met SteamBoost bieden drie niveaus van stoom. Speciale programma's voor bakken en braden en één programma met alleen stoom voor nieuwe smaak-, knapperigheid- en vochtniveaus.

Ontdek onze SteamBoost-ovens

Was dit artikel nuttig?