Helpt u voedselverspilling tegen te gaan
Oplossing

Wist je dat we 1/3 van al het voedsel dat we kopen weggooien? Wat als je afval in smaak zou kunnen veranderen?

Is voedselverspilling te voorkomen?
De twee belangrijkste oorzaken van voedselverspilling zijn voornamelijk het verlies van water en verwelkte producten. Dit leidt tot een verandering van uiterlijk en een verandering van textuur in de producten. Ons afval kan worden onderverdeeld in drie categorieën: vermijdbaar, onvermijdelijk en mogelijk vermijdbaar.
60% van het afval is vermijdbaar - voedsel dat had kunnen worden gegeten als het beter was beheerd.
19% is onvermijdelijk - zaken als theezakjes en kippenbotjes.

Recepten om voedselverspilling tegen te gaan
20% is geclassificeerd als mogelijk vermijdbaar. Dit omvat het voedsel dat u hier ziet, aardappelschillen, broccolistengels en bladresten.
Deze kunnen worden gegeten en genoten als ze goed zijn voorbereid. Hier leest u hoe u dit afval in smaak kunt veranderen:
Aardappelschilfers
Pesto van rode biet
Broccoli Stem Salade

Praktische gids - beste voorwaarden voor verschillende soorten voedsel
- Schik bederfelijke waren van de achterkant van de koelkast naar de voorkant, zodat de items die het eerst moeten worden gebruikt het meest zichtbaar zijn.
- Verpak alle items met een sterke geur of een hoog vochtgehalte.
- Bewaar groenten en fruit in scherpere lades, waar ingesloten vocht helpt om de voedselkwaliteit voor langere tijd te behouden. De meeste groenten en fruit moeten bij een lage temperatuur en een hoge luchtvochtigheid worden bewaard.
- Verpak rauw vlees en gevogelte stevig zodat er geen lekkage en besmetting van ander voedsel of oppervlakken optreedt. Vlees dat langer dan twee dagen moet worden bewaard, moet worden ingevroren.
- Boter en kaas: deze moeten in speciale luchtdichte containers worden geplaatst of in aluminiumfolie of plastic zakken worden gewikkeld om zoveel mogelijk lucht uit te sluiten.