Breng je fika-favorieten verder met stoom
Oplossing

Iedereen kan genieten van de Scandinavische traditie van fika. Gebruik uw stoomoven om uw favoriete gebak te verheffen.
Fika-favorieten
Stoom is uitstekend geschikt voor zoete broodjes zoals muffins en biscuitgebak. Het helpt het brood op te tillen en geeft het de lucht die het nodig heeft. Krijg een knapperige buitenkant en vochtige binnenkant.
Recept: Engelse bosbessenmuffins
Ingrediënten voor het deeg (A)
350gr bloem voor alle doeleinden, 115gr bruine suiker, 20gr bakpoeder (voor zoete producten)
Ingrediënten voor het deeg (B)
2 hele eieren, 200gr bosbessen, 370gr volle melk, 90gr gesmolten boter.
Bereiding: 15 minuten
Accessoires: individuele muffinvormpjes van aluminium
Zeef de bloem, suiker en bakpoeder in een kom. Roer in een andere kom de eieren met de melk, de koud gesmolten boter en de bosbessen.
A. Giet het vloeibare mengsel (B) in het mengsel van droge ingrediënten (A) en roer net genoeg om de ingrediënten te mengen.
B. Giet het deeg in beboterde muffinvormpjes en bak in het onderste deel van de oven.
Bak gedurende 25-30 minuten bij een lage luchtvochtigheid van 170 ° C
Bak thuis ambachtelijk brood
Bak met één druk op de knop heerlijk brood. SteamBake-ovens gebruiken stoom om het deeg te laten rijzen, snel rijzen en zelfs voor luchtige, vochtige binnenkant. Om de finishing touch aan perfectie toe te voegen, wordt regelmatige droge hitte geïntroduceerd om de korst knapperig en goudbruin te maken.
